Vesti

Activision naglašava da bi nedavna otpuštanja mogla imati negativan uticaj na poslovanje

Ceo svet je izuzetno iznenadio potez da Activision-Blizzard zbog restrukturiranja otpusti 800 zaposlenih iz kompanije i pored fantastične zarade u prethodnoj godini, a izgleda da ovu organizaciju čeka još problema kao rezultat tih otpuštanja.

Activision-Blizzard je u godišnjem izveštaju o poslovanju investitore upozorio da bi ova masovna otpuštanja mogla imati negativan uticaj na poslovanje kompanije. Kao razlog za to se navode troškovi koji stoje iza tih otkaza zbog zakona o radu i sličnim zahtevima koji postoje, kao i zbog nadoknade od 150 miliona dolara, izdvojene za ljude koji su dobili otkaze.

Activision naglašava investitorima da ne mogu da garantuju da će rad biti efektivniji i efikasniji nego pre otpuštanja, kao i da će finansijski plan ubuduće dosta zavisiti od faktora koji su izvan njihove kontrole.

Videćemo kako će se sve ovo odraziti na naslove koje Activision-Blizzard razvija, i održava, a kako će se to odraziti na zaradu, ostaje da vidimo sa krajem kvartala.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top