Nintendo Switch

TOP igre za mart 2019. godine

Ovaj tekst je originalno izašao u martovskom 124. broju časopisa Play!Zine, koji možete besplatno preuzeti na ovom linku.

Nakon februara prebogatog hitovima, gde smo u jednom danu dobili čak 4 AAA naslova, stigao je i mart, a i u njemu nas očekuje dobra ponuda igara koji predvode The Division i Devil May Cry 5, ali i druge uzbudljive igre.

  • Dead or Alive 6 – 1. mart – PC,PS4, Xbox One

Tabačina nikad dosta, pogotovu kada je Dead or Alive serijal u pitanju, a šesti deo donosi neke od prepoznatljivih elemenata u serijalu, dok su oni većini omiljeni “oslabljeni” od strane developera, mislimo na fiziku znate već čega. Team Ninja je pre svega produbio detalje u samom toku borbe tako da će šteta od udaraca biti vidljiva na borcima, a za specijalne momente postoji i slow-motion mehanika. Dead or Alive 6 će biti dosta lakši za one koji se prvi put susreći sa ovakvom igrom, i to zahvaljujući Fatal Rush sistemu, gde brzo pritiskanje jednog tastera povlači izvođenje kombo udaraca. Ova tabačina će na početku imati 26 dostupnih boraca, od toga 2 nova, a nakon izlaska očekujemo proširenje rostera.

  • Left Alive – 5. mart – PC,PS4

Od legendarnih japanskih developera koji su radili na Armored Core, Metal Gear Solid, Xenoblade i mnogim drugim naslovima, u martu stiže Left Alive, akciona pucačina koja nas vodi u daleku i razornu 2127. godinu. Priču pratimo iz perspektive tri različita lika, i ona govori o preživljavanju u opasnom svetu u kojem vladaju mašine. Square Enix je poradio dosta na borbenom sistemu ove igre, pa je tako pred igračima izbor da li žele da ovladaju haosom i tako se izbore za svoje ciljeve, ili žele da se šunjaju i tiho pristupe preživljavanju u gradu Novo Slava.

  • Devil May Cry 5 – 8. mart – PC,PS4, Xbox One

Nakon toliko dugo čekanja, Devil May Cry 5 konačno dolazi u naše ruke i to kao istinski nastavak četvorke. Igramo kao Nero, opaki lovac na demone koji kao alat svog zanata koristi mehaničku ruku i mač. Igra donosi različiti set karaktera koji će nas naterati ili da ih mrzimo ili obožavamo, a Capcom se potrudio da sve to bude na jednom visokom nivou. U Devil May Cry serijalu se sve vrti oko kombo poteza, pa tako petica poseduje posebni mod igranja u kojem možete samo vežbati kombo poteze i komadanje opakih demona.

  • The Division 2 – 15. mart – PC,PS4, Xbox One

Zimom okovani Njujork je prošlost, vreme je da spasimo Vašington – poruka je The Division 2. Najnoviji deo u serijalu nas vodi na nešto otvorenije prostore za borbu sa ciljem povratka reda i mira u virusom pokoreni svet. Ali to je lakše reći nego učiniti, jer u razorenoj prestonici vrebaju razne pretnje, u vidu Crne Kljove, ogranizacije koja poseduje profesionalne vojnike i mehaničke napasti kako bi se osigurala da niko iz pokreta otpora ne preživi. The Division 2 poseduje raznovrsnu ponudu modova igranja za sve igrače, opsežnu kastomizaciju i dosta drugih novina u odnosu na original, a izbor između solo i multiplejer igranja je veoma lak.

  • The Sinking City – 21. mart – PC,PS4, Xbox One

Još jedna igra nastala po uzoru na Lavkraftov genij uskoro dolazi na računare i konzole. U pitanju je The Sinking City studija Frogwares, akciona igra sa svetom otvorenim za istraživanje u kojem je prisutna gomila ljudi-riba. Ovaj naslov nas stavlja u ulogu privatnog detektiva sa zadatkom da otkrije šta se stvarno zbiva u tom malom gradiću. Radnja i estetika ove igre dosta podseća na Call of Cthulhu izdat pre par meseci, ali to nije. Glavni adut ove igre je replay value jer se svaki slučaj može rešiti na više načina, dok istovremeno pokušavate da ne poludite.

  • Sekiro: Shadows Die Twice – 22. mart – PC,PS4, Xbox One

Koga je nasekirala izjava da nećemo više viđati nove Dark Souls igre, nije čuo za Sekiro Shadows Die Twice. U pitanju je Souls-like naslov koji dolazi pravo iz studija From Software, i vodi nas u feudalni Japanm ispunjen mitološkim bićima. Za preživljavanje u novonastalom haosu na raspolaganju imamo pre svega grappling hook oružje, koje značajno menja način na koji ćemo se kretati, ili bežati od protivnika, u igri. Ako ste zaboravili na torturu Dark Souls igara, Shadows Die Twice je savršena prilika da se podsetiti, i možda steknete neke nove traume.

  • Generation Zero – 26. mart – PC, PS4

Kreatori čuvenih Just Cause igara, Avalanche Studios, su rešili da se oprobaju u nečem drugačijem što nosi naziv Generation Zero. Radi se o igri koja nas vodi u delić alternativne istorije, sa opasnim robotima koji slobodno šetaju širom Švedske 80-ih godina prošlog veka. Tragova drugih ljudi nema, već ste vi i vaši saborci jedino što je ostalo od čovečanstva. Cilj je preživeti kroz borbu i sakupljanje resursa dok pokušavate da odvijete klupko misterije. Generation Zero zahteva od vas da sa ostalim igračima sarađujete kako bi porazili jake neprijatelje ili rešili zadatak koji omogućava dalju progresiju.

  • Tropico 6 29. mart – PC, PS4, Xbox One

El Presidente is here! U novom izdanju i spreman da ponovo raskošno vlada. Tropico 6 od nas traži da vodimo ogromni arhipelag, i da u njemu održavamo svoju vladavinu i gušimo potencijalne pobune stanovnika. Ostrva možemo povezivati gradnjom mostova, graditi razne velelepne građevine, kastomizovati palatu, a moguće je i pljačkati i napadati druge zemlje sveta. Kao ratni plen iz tih pohoda se može uzeti Kip Slobode, Ajfelov toranj, Sfinga i druga čuda svetske arhitekture i dovesti ih baš na arhipelag.

  • Assassins Creed 3 Remastered – 29. mart – PC, PS4, Xbox One

Nismo baš oduševljeni što je Ubisoft odabrao da baš ovaj Assassin’s Creed dovede u remasterizovanom izdanju, radije bismo da vidimo neke ranije i daleko bolje naslove, ali šta je tu je. Za slučaj da ne znate, AC III nas vodi u Ameriku i period osnivanja Sjedinjenih Američkih Država, gde ćemo se mi opet umešati u tok istorije kako bi osigurali da sve teče po planu. Remaster izdanje donosi teksture visoke rezolucije, podršku za 4K rezoluciju, kao i mnoga poboljšanja. Zajedno sa Assassin’s Creed 3 dolazi i Liberation, i biće dostupni za kupovinu zasebno, dok ih oni koji poseduju AC Odyssey sezonsku propusnicu dobijaju besplatno.

  • Yoshi’s Crafted World – 29. mart – Switch

Nintendo Switch je u prethodnim mesecima postao bogatiji za veliki broj igara i gotovo da je igračima teško ispratiti šta sve novo stiže. U martu sve očekuje Yoshi’s Crafted World, 2.5D platformer u kojem pratimo avanture čuvenog i svima drago Jošija. Nivoi zahtevaju dosta kreatovnosti od igrača kako bi se prešli, ali uz to serviraju dosta obojene zabave, bilo da igraju sami ili sa još jednim drugom putem deljenih Joy-Con kontrolera.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top