PC

Akcionari tuže Activision zbog prekida saradnje sa Bungiem i prepuštanja Destiny franšize

U seriji loših stvari koje se dešavaju kompaniji Activision-Blizzard od početka ove godine, jedna koja je svakako došla možda i kao najveće iznenađenje jeste to što je uprava rešila da “pusti” Bungie da napusti ugovor i sa sobom ponese i prava na Destiny franšizu.

Veoma je retko da izdavač ostavi prava na IP developerima, posebno ovako veliku franšizu kakva je Destiny, ali su iz uprave Activisiona zaključili da je prosto franšiza preveliki trošak, a da ne donosi adekvatan povraćaj uloženog, i zato su rešili da je prepuste Bungie studiju.

Izgleda da ovaj potez nije iznenadio samo širu javnost već i one koji su “vlasnici” kompanije, odnoso akcionare koji imaju udeo u Activision Blizzard, jer se grupa akcionara udružila i angažovala advokate da tuže AB, zbog ovog poteza.

U tužbi se kaže da je uprava ovu informaciju praktično krila od akcionara sve dok se nije desila, da akcionari nisu znali da će biti raskinut ugovor i pogotovo da nisu znali da će prava na Destiny biti prosleđena direktno Bungieu, i da AB gubi to intelektualno vlasništvo.

Takođe, deo tužbe je i to što akcionari nisu bili upućeni u činjenicu da će ovo imati značajni udeo u smanjenu prihoda kompanije, kao i da će vrednosti kompanije (pad akcija) opasti zbog toga, i tvrde da ih je uprava zapravo uveravala u suprotno.

Slučaj je sada dospeo pred sud, i videćemo u narednom periodu kako će se završiti.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top