PC

Valve zabranio izlazak kontroverzne igre Rape Day na Steam

Možda ste ovih dana čuli da se na Steam platformi među nadolazećim igrama pojavila vizuelna novela koja je izazvala dosta burnu reakciju mnogih igrača.

U pitanju je Rape Day gde igrate kao osuđivani silovatelj i ubica gde ste imali mogućnost otvorenog seksualnog nasilja i ubijanja. Upravo zbog postojanja ovakvih scena i same tematike igre je gomila negativnih kritika upućeno kompaniji Valve zato što je uopšte dozvolila da ova igra dobije svoju stranu na Steamu.

Nakon par dana tišine, stigla je zvanična objava u kojoj se govori da igra neće izaći na Steamu i da je u potpunosti uklonjena zato što ne ide sa politikom platforme.

Valve je izjavio da želi da pruži developerima slobodu da se izraze, ali da je sada u pitanju sadržaj za kojeg jednostavno ne postoji mesto na Steamu.

Valve je u proteklih par meseci promenio svoju politiku i dozvolio je da se nekoliko igara sa seksualnim sadržajem pojavi na Steamu, ali je sada stavio do znanja da ne može baš sve proći tako lako, pogotovu nakon pobune korisnika.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top