Gadgets

I Google će predstaviti svoju konzolu?

Prošlog leta smo pisali na temu da li postoji eventualni potencijal da pored velikih igrača na tržištu konzola (Nintendo, Sony, Microsoft), koji dominiraju konzolama praktično čitav 21. vek, uđe i neko novi.

Taj tekst možete pročitati na ovom linku, i tada smo kao jedno od potencijalnih velikih imena pomenuli i Google, kao firmu sa dovoljno kapitala, tehnologije i uopšte resursa da bi mogao i da pomisli na tako nešto. Ipak, tada smo zaključili da nam ne deluje kao da Google i Apple, pored mobilnih prodavnica gde već prodaju gomilu igara, žele i da uđu na tržište konzola.

No, neka nova otkrića koja su se pojavila ovih dana nas teraju i na možda drugačije razmišljanje. Nedavno je otkriveno da je Gugl krajem januara patentirao koncept za kontroler i sistem notifikacija na njemu, koji možete u celosti pročitati ovde.Patent je pre svega fokusiran na sistem notifikacija, i nema govora o samom dizajnu kontrolera i njegovim drugim funkcijama, osim skice koju možete videti u dokumentu, kao i nezvaničnog rendera sa vrha ove vesti.

Pored ovog patenta, Google je najavio novinarsku konferenciju na GDC 2019, tačnije 19. marta, i pozvao je gotovo isključivo gejming novinare da prisustvuju, tako da je za očekivati da će predstaviti nešto vezano ga gejming.

Sasvim sigurno se zna da će verovatno jedan deo prezentacije biti njiova platforma za strimovanje igara, ali nas nova otkrića navode na to da bi Google zapravo možda mogao da nam otkrije i svoju konzolu, za koju se već duže vreme priča da se na njoj radi u tajnosti.

Šta god da se dešava, ostaje nam da sačekamo još par dana i Guglovu konferenciju na GDC, i onda se nadamo da ćemo tada imati više detalja.

Gugl je baš danas izbacio i tizer video koji nam samo još više golica maštu i čini da sa nestrpljenjem očekujemo taj 19. mart!

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top