Vesti

Producent iza Axiom Verge pokreće tužbu protiv BadLand izdavaštva

Za Axiom Verge ste verovatno čuli pre par nedelja, kada je igra bila besplatna za preuzimanje na Epic Games platformi. Sada se opet govori o ovoj igri, ali zbog problema koje kreator ima sa BadLand izdavaštvom.

Pre par dana je stiglo obaveštenje da ova metroidvania konačno stiže za Wii U kao fizičko izdanje u NA regiji, i to nakon par godina čekanja.

Razlog za to dugo čekanje leži u problemu koji je nastao sa izdavačkom kućom koja je ovaj naslov dovela na evropsko tržište.

Kako navodi producent igre, Den Aldeman, BadLand nije ispunio obećanje koje je dao pri sklapanju dogovora i nije isplatio dogovorenu sumu ovom producentu i kreatoru, Tomu Hapu.

Kao razlog za prihvatanje dogovora sa ovim izdavačem, Aldeman je u seriji tvitova naveo velikodušnu ponudu gde je obećan dobar revenue share, odnosno veći deo zarade je išao njemu i kreatoru, a BadLand je toliko izašao u susret da je obećao da će 75% od svog dela donirati za lečenje Tomovog sina, koji boluje od retke bolesti Kernikterus.

Sve je išlo po planu dok se nije došlo do faze u kojoj je trebalo igru “staviti” na diskove, kada je BadLand počeo da odugovlači te su sami kreatori platili proizvodnju fizičkih kopija igara, na šta su oni pristali i nisu imali u planu da raskinu saradnju zbog generalno otežane distribucije u Evropi.

Kada je na red došlo da se isplati zarada za prodaju igre u Evropi i donira unapred dogovoreni novac za lečenje Tomovog deteta, iz BadLanda su jednostavno prekinuli bilo kakvu komunikaciju. Kreatori sada tuže ovog izdavača i traže da im se isplati suma od preko 200,000 dolara koja im sleduje.

Stvarno je tužno videti da se ovako nešto dešava i nadamo se da će ljudi iza Axiom Verge dobiti ono što im sleduje, jer se jedan čelnik iz BadLanda oglasio da zbog teške finansijske situacije nisu uspeli da na vreme isplate novac, ali da to svakako planiraju da urade.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top