Vesti

20 godina zatvora za swatovanje

Takozvano swatovanje je jedna od najgorih praksi koje “šaljivdžije” koriste za uznemiravanje strimera, a vrag je odneo šalu 2017. godine kada je jedna žrtva swatovanja bila ubijena od strane policije.

Tajler Beris je osuđen na 20 godina zatvora zbog tog lažnog poziva zbog kojeg je policija ubila nevinog igrača, dok je policajac koji je povukao okidač je prošao bez kazne.

Incident se odigrao tako što je Beris nakon rasprave sa jednim drugim igračem u igri Call of Duty pozvao policiju sa navodom da je taj igrač ubio svog oca i da preti da će ubiti celu porodicu. Tokom prijave je pružio adresu koju je dobio od osobe sa kojom je bio u raspravi, ali je to zapravo bila adresa trećeg lica, nastradalog Endrua Finča.

Američka policija je već poznata po tome da je laka na obaraču i tako je i reagovala kada je upala na adresu zbunjene žrtve.

Odgovorni za ovaj incident, kao i za gomilu drugih lažnih pretnji za podmetnute bombe i slične situacije koje zahtevaju hitru reakciju organa reda, će provesti dosta vremena u zatvoru, zahvaljujući ovoj oštroj kazni suda u Sjedninjenim Državama.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top