Mobile

Crtač stripova pohvalio igru koja je po stilu slična njegovim stripovima, i dobio posao zauzvrat

Posao razvoja video-igara je postao dosta teži nego ranije, gde developeri moraju strogo paziti da tokom razvojnog puta koji prolazi njihova igra na neki način ne povrede autorska prava drugih studija i lica kako ne bi bili tuženi od strane istih.

Da ne mora sve biti tako, i da nije baš da se svi odmah hvataju za tužbe, najbolje govori primer jednog crtača stripova, koji na internetu stoji iza naziva bogleech, i jedne igre koja se pojavila za mobilne telefone.

Reč je o igri koja nosi naziv We Happy Restaurant, koja po vizuelnom stilu i detaljima ima veliki broj sličnosti sa stripovima koje pravi bogleech.

Kada su mu fanovi ukazali da takva igra postoji ovaj crtač nije uzeo da istražuje i da se buni zbog toga što neka igra poseduje sličan grafički stil i poseduje dosta sličnosti, već je bio oduševljen i napisao je i izuzetno pozitivnu recenziju za nju.

Studio iza igre je zapazio tu pozitivnu reakciju i zauzvrat su ovom crtaču ponudili posao. On objasnio kako je za istu igru napravio gomilu dijaloga, i na neki način je uneo dušu u karaktere sa kojima se susrećemo.

Jako zanimljiv razvoj situacije i izuzetno pozitivan za obe strane, nadamo se da će biti još sličnih slučajeva.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top