Vesti

Halo Infinite je najskuplji i najveći projekat u istoriji gejminga?

Poznato je da razvoj video igara, barem kada govorimo i AAA industriji, odavno prelazii neke nestvarne cifre i ulazi u vode trocifrenih miliona.

Praktično je biznis praksa da troškovi za najveće komercijalne hitove danas prelaze cifre od 100 i više miliona, a za neke od najvećih igara poslednjih godina, ta je brojka dogurala i do dobrih 200-300 miliona dolara.

Ipak,  polovina tih troškova uglavnom odlazi na marketing, a “svega” polovina na sam razvoj igara, pošto svi znamo koliko važnu ulogu danas ima dobro i agresivno reklamiranje vaših igara, jer ma koliko bila dobra, niko je neće igrati ako ne zna za nju.

No, prema glasinama koje smo danas čuli, čini se da će jedna igra prešišati sve dosadašnje rekorde.

Naime, kako prenosi nemački portal Xbox Dynasty, studio 343 Industries je od Microsofta dobio neverovatni budžet od čak 500 miliona dolara za rad i razvoj igre, i to samo za rad na igri, bez ikakvih troškova marketinga. Ova zaista neverovatna cifra zvuči nerealno, jer čak ni najveći šuteri poslednjih godina nisu koštali ni pola od ove sume, sa sve marketingom.

Ali ipak, moguće da je da Microsoft prosto želi da puca široko i ostavi veliki trag na pragu nove generacije konzola i zato jednostavno ne štede ni dinara i idu na “sve ili ništa taktiku”, i već su najavili najveći šou ikada na ovogodišnjem E3.

Halo Infinite se paralelno razvija i za PC i za Xbox One, kao verovatno i za buduće Xbox konzole, koje očekujemo da budu najavljene na E3 2019.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top