Mobile

Mobilna igra Fate/Grand Order zaradila 3 milijardi dolara

Mobilna igra nastala po uzoru na istoimeni serijal, Fate/Grand Order, je tokom period od oko 4 godine sakupila vrtoglavih 3 milijardi dolara kroz mikrotransakcije.

Ovaj taktički RPG, koji je dostupan samo za mobilne uređaje, je zaradio ogromnu svotu novca kroz ne toliko dugi period, a Sensor Tower ovu zaradu najbolje poredi sa prodajom neke igre po ceni od 60$, gde je potrebno prodati čak 50 miliona kopija po toj ceni da bi se dostigla zarada koju je ostvario Fate/Grand Order.

Najveća zarada ne dolazi iz Sjedinjenih Država, kao što je slučaj u mnogim drugim igrama, već su u ovoj igri najviše novca utrošili japanci, čak 82% od ukupne sume, pa potom igrači iz Kine, dok je SAD tek na trećem mestu.

Naravno postoji još gomila igara koji ima nenormalno veliku zaradu, ali se Fate/Grand Order svakako ističe, iako je u pitanju igra o kojoj nije čulo mnogo ljudi.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top