Mobile

Apple ulaže preko pola milijarde dolara u finansiranje igara za njihovu gejming platformu

Trka za tržištem video-igara se zahuktava punom parom i svi žele deo tog kolača, što nije ni čudno kada se zna da  gejming industrija je prošle godine donela prihode od oko 120 milijardi dolara i da će u narednoj deceniji samo nastaviti da raste, a već sada je jedno od najvećih tržišta zabave u svetu.

Google je nedavno predstavio svoj veliki ulaza na polje “cloud” gejminga, putem Stadia striming servisa, a Apple u trku ulazi sa Apple Arcade,  pretplatničkom servisu koji će doneti bogatu kolekciju igara za igranje na mobilnom, desktopu i u dnevnoj sobi.

Da Apple na ovo gleda veoma ozbiljno potvrđuje i informacija koju na osnovu “proverenih” unutrašnjih izvora prenosi Financial Times, a koja kaže da ovaj IT gigant je odrešio kesu i trenutno finansira preko 100 igara direktno sa ukupnom cifrom koja prelazi 500 miliona dolara.

Kompanije osim finansiranja igre kako bi se pojavila na Apple Arcade navodno dobijaju i ekstra bonuse ukoliko igra bude ekskluzivna za iOS platformu, odnosno ne dođe na Android ili konzole trajno ili u određenom vremenskom periodu, kako bi osigurali da mušterije probaju njiov program.

Pored ovih ulaganja, Apple ulaže i preko milijardu dolara u finansiranje serija i emisija za AppleTV još jedno novo tržište koje žele da osvoje, i videćemo da li će im se sve to na kraju i isplatiti.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top