PC

Devolver otkrio da je izdavanje igre Weedcraft Inc bilo noćna mora

Jedna od top 10 igara koja se pojavila u aprilu je bio i Weedcraft, simulator u tycoon stilu kao nikada do sada u kojem se bavite uzgajanjem i distribucijom marihuane.

U igri imate priliku i da se susretnete sa raznim teškoćama u distribuciji vaših plodova zbog strogih zakona i stigme koja postoji oko marihuane, a slično se dešavalo i samom izdavaču – kompaniji Devolver Digital.

Suosnivač ove kompanije, Majk Vilson, je za Techcrunch otkrio da je dovođenje igre igračima i njeno izdavanje bilo prava noćna mora i da je to najteža igra za izdavanje do sada.

On je izjavio kako je šokantno da jedna obična igra koja pokriva temu “trave” sreće toliko otpora, dok takozvani “simulatori ubijanja” prolaze na svim platformama bez problema.

Izdavač se tokom reklamiranja igre susretao sa mnogim problemima, poput blokiranja videa na Youtube platformi i društvenim mrežama, a i na konzolama nisu bili nešto preterano zagrejani za saradnju, tako da je teško da će Weedcraft izaći na drugim platformama.

Devolver najbolje zna u kakvoj je sada situaciji, jer je reč o izdavaču koji je doneo dosta nasilne igre, kao što je Scum, koje nisu imale problema, dok Weedcraft Inc zadaje dosta glavobolje upravo zbog stigme koja postoji prema marihuani.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top