Vesti

Playstation 5 dolazi sa SSD-om i grafikom koja podržava ray tracing

Još detalja je stiglo za Playstation 5 konzolu i to direktno od ljudi zaposlenih u Soniju.

Najnoviji detalji otkrivaju koji će hardver koristiti najnovija generacija konzola i na osnovu toga je jasno da će PS5 biti prava zver.

Jedan od čelnika koji radi na dizajniranju konzole, Mark Cerni, je za Wired otkrio da će za PS5 nastaviti saradnju sa AMD-om i da će konzolu pokretati AMD Ryzen procesor iz Navi porodice sa 8 jezgara i podrškom za ray-tracing tehnologiju. Radi se o moćnoj varijanti procesora koji se tek trebaju pojaviti na tržištu.

Playstation 5 neće imati običan hard disk za smeštanje igara, već super brzi SSD koji značajno smanjuje vreme učitavanja igre u bilo kom momentu.

Od ostalih detalja je otkriveno da će petica podržavati 8K rezoluciju i na njoj će moći da se igraju igre sa PS4, kao i da će aktuelni VR uređaj biti moguće koristiti na njoj.

Mark je potvrdio da se Playstation 5 neće pojaviti ove godine, ali to ne isključije da nas očekuje potencijalna najava krajem godine.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top