PC

Vodeći dizajner iza Baldur’s Gate, Dragon Age i KotoR-a će voditi novi studio u vlasništvu Wizards of the Coast

Kada ljubitelji RPG igara vide ovakvu listu u naslovu, odmah znaju koliko je u pitanju važna stvar.

Čovek iza ovog naslova je Džejms Olen, dizajner sa preko 22 godine iskustva u čuvenom studio BioWare, gde je imao ulogu vodećeg dizajnera i pisca na praktično svim igrama ovog studija, počev od igara u naslovu, ali i Neverwinter Nights, Jade Empire, Baldur’s Gate II…

Sa takvim rezimeom, nije ni čudo da je dobio da vodi studio pod okriljem ni manje ni više nego Wizards of the Coast, kompanije koja stoji iza dva verovatno najpoznatija naslova iz sveta “društvenih” igara, jedna je kartična igra Magic the Gathering, a druga je FRP naslov Dungeons and Dragons.

Wizardsi su pre oko godinu dana osnovali digitalno odeljenje, i imaju želju da se po prvi put ozbiljnije direktno probiju u svet video igara. Upravo tu uskače prirodno Džejms Olen, koji ima ogromno iskustvo i sa video-igrama, ali i sa D&D univerzumom, jer su mnoge igre koje je pravio zasnovane na ovom svetu.

Olen je za ovu priliku rekao da “Nije očekivao da će ovako brzo da se vrati video igrama, ali da se prilika za rad u Wizardsima ne propušta”, te da ih spaja njihova “Zajednička ljubav prema RPG igrama, građenju svetova i interaktivnom pripovedanju”.

Studio se nalazi u Teksasu, i za sada ne znamo čime će se baviti, ali je naglašeno da će to biti neka nova franšiza, odnosno neće biti zasnovana na svetovima iz Magic: The Gathering  ili Dungeons & Dragons.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top