Nintendo Switch

Za svega dve godine, Switch je u Japanu prodat u više primeraka nego PlayStation 4 za pet godina postojanja

Kada govorimo o konzolama, Japan kao “domaće” tržište svakako predstavlja veoma važnu polaznu tačku za analizu kretanja trendova u industriji konzola i video-igara generalno.

Xbox One nikada nije bio popularan u Japanu i nikada nije predstavljao ozbiljnog igrača tu, ali su Sony i Nintendo kao domaće firme uvek brinule o svojoj reputaciji u Japanu.

Ipak, Nintendo je bio i ostao neprikosnoveni kralj kod koće, što govori i poslednja informacija koja nam je stigla danas – Switch je upravo prešišao PlayStation 4 po ukupnom broju prodatih konzola u Japanu.

PlayStation 4 se u Japanu pojavio krajem februara 2014. godine (par meseci kasnije od ostatka sveta), dok je Switch izašao početkom marta 2017. godine, pa ipak, ni tri godine prednosti nisu bile dovoljne, i za svega dve godine Switch je uspeo da prestigne PS4 po prodaji.

U ukupnim svetskim brojkama PlayStation je i dalje ubedljivo ispred, sa oko 97 miliona plasiranih konzola, dok je Switch trenutno na broju od oko 35 miliona, ali će on svakako nastaviti da raste.

Treba imati na umu i to da Japan, ali i Azija uopšte, su generalno ljubitelji igranja u pokretu, pa je i zbog toga Switch veoma popularan, kao u ustalom u mobilni gejming, koji u Aziji vredi na desetine milijardi dolara.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top