Vesti

Riot odbio zahteve zaposlenih koji bi olakšali prijavu seksualnog zlostavljanja i diskriminacije

Pre nekoliko nedelja je preko 150 zaposlenih u kompaniji Riot Games održalo protest zbog nepoštovanja prava zaposlenih i ograničenja kada su žalbe na seksualno zlostavljanje i diskriminaciju u pitanju.

Glavni zahtev zaposlenih koji su održali protest je bio da se ukine nametnuta arbitraža, koja ne dozvoljava zaposlenima da tuže kompaniju izdavača zbog gore navedenih problema, već sve moraju rešavati unutar same kompanije, što retko daje rezultate.

Riot je odbio ovaj zahtev, barem za sada, ali je izjavio kako je i više nego spreman da napravi bolju atmosferu u kompaniji i da stane na put svim problemima koji su je stavili u ovakvu poziciju.

Riot će organizovati posebno veće zvano Diversity and Inclusion, čiji će zadatak biti striktno bavljenje pitanjima diskriminacije zaposlenih, kako bi se eventualni problemi u budućnosti što brže rešavali.

Kompanija koja nam je donela League of Legends je stvarno u velikim problemima već nekoliko meseci, gde je tužena od strane nekoliko zaposlenih, a negativna klima u samoj kompaniji utiče dosta loše na dalji razvoj igara, što je svakako alarm da se nešto mora promeniti.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top