Mobile

Nintendo gasi Animal Crossing i Fire Emblem igre u Belgiji zbog zakona o loot kutijama

Belgija je zemlja predvodnica kada je borba protiv loot kutija i predatorskih mehanika u video igrama u pitanju, jer je ona prva donela zakone koji izdavači moraju poštovati ako žele da igra bude dostupna igračima.

Međutim, Nintendo neće menjati svoje igre, već će ih jednostavno ugasiti za ovu zemlju i one neće biti dostupne igračima na toj teritoriji.

Igre u pitanju su Animal Crossing i Fire Emblem Heroes, a Nintendo je kao razlog za gašenje naveo stav Belgije prema određenim sistemima mikrotransakcija u igri.

Ovde se misli na loot kutije, ili nešto slično što je prisutno kod ovih igara koje će biti ugašene do kraja avgusta. Igre poseduju sisteme koji “mame” igrače da troše novac kako bi dobijali nasumične premijum predmete.

Nintendo je takođe objavio da ni naredni naslovi sa sličnim mehanikama neće ni izaći u Belgiji, a ostaje da vidimo kakva je sudbina ovih igara i u drugim državama koje su počele da primenjuju isti sistem borbe protiv loot kutija.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top