Vesti

Bivši zaposleni u Rockstaru izjavio kako je bio seksualno zlostavljan od strane nadređenog

Sajt Kotaku se u poslednje vreme bavi otkrivanjem raznih problema i skandala koji potresaju gejming industriju i koji bi trebalo da istu načine boljim mestom za rad.

Nedavno se ovaj portal bavio istraživanjem seksualnog zlostavljanja unutar studija Rockstar, poznatog po GTA i Red Dead serijalima.

Jedan od bivših zaposlenih u ovom studiju, Kolin Bundsču je otkrio kako je 2014. godine bio seksualno zlostavljan od strane nadređenog, Džeronima Barere, koji je u studiju bio poznat po tome da je voleo da viče na zaposlene.

Ubrzo nakon tih događaja, Kolin nije želeo da ćuti o nemilom događaju, već je podneo prijavu odeljenju za ljudske resurse, koji su odbacili te navode. Kolin je naveo kako nije imao drugu opciju, jer su ga mnogi već upozoravali da je njegov šef loše naravi i ume lako da se razbesni.

Drugi zaposleni u studiju su anonimno otkrili dodatne detalje o agresivnosti koju je Barera iskazivao prema zaposlenima, kao i da je olako delio otkaze svakome ko ne bi ispoštovao njegov zahteva, makar to bilo i kašnjenje na dolazak u kafić.

Jasno je da je Rockstar zataškao prijavu ovog slučaja, a Kolin je sam napustio studio nakon par meseci. Ove godine je Kotaku kontaktirao Bareru, koji je 2018. napustio Rockstar i to nakon dve decenije rada, vezano za ove navode, koje je on opovrgao i lično i preko advokata.

Iako su iz ovog Rockstara iznedrile neke od najboljih igara ikada, studio je prepoznatljiv po lošem tretiranju zaposlenih, pogotovu kada je prekovremeni rad u pitanju, i gde su mnogo koji bi odbili ostajali bez posla.

Seksualno zlostavljanje je još veći problem, a ovaj slučaj je verovatno samo jedan u nizu, dok su mnogi drugi u strahu da otkriju šta im se dešava na radnom mestu, jer će onda ostati bez posla.

Svaka čast Kotaku na otkrivanju ovakvih gnusnih priča industrije i nadamo se da će ovo pomoću da još više sličnih priča izađe na videlo, kao i da ne prođu nekažnjeno onih koji su odgovorni za nemile događaje.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top