PlayStation 4

MK11 pro igrači ponižavaju protivnike na turnirima pokazujući im milost

Ukoliko spadate u igrače koji Mortal Kombat igraju još 90-ih, onda se verovatno sećate da je Mortal Kombat 3 imao “Mercy” mehaniku, a koja je sada vraćena sa Mortal Kombat 11.

Mercy se aktivira kada unesete određenu komandu dok vam se protivnik “jedva drži na nogama” i čeka da mu uradite Fatality. Kada mu date milost, igrač se vraća u borbu sa 20% Health bara da nastavi da se bori.

Pogađate, igrači ovo ne koriste kako bi zapravo pokazali milost protivniku, već kao način da ponize i uvrede protivnika, jer realno to tako i izgleda, pogotovo kada ovo uradite na profesionalnoj sceni.

Upravo to se i dešavalo na prvom velikom MK11 turniru, zvanom Combo Breaker, gde je Mercy mehanika viđena nemali broj puta.

Igrači to uglavnom rade kada su sigurni u pobedu ili kada imaju dovoljno života da znaju da mogu opet da završe partiju.

Ipak, u jednom meču se protivnicima to odbilo u glavu, kada je GRPT|Gllty protiv IVWHAT|Shino tri puta to uradila u bo3 meču,  i zbog toga izgubila sa 2-1, jer se protivnica snašla i dva puta pobedila nakon što je dobila milost.

O svemu ovome se oglasio čak i Ed Boon (kreator Mortal Kombat serijala), koji je prokomentarisao da “Ne može da veruje koliko nepoštovanja igrači pokazuju sa Mercy”.

Pitanje je sada – da li zabraniti ovo na profesionalnim turnirima? Što se nas tiče, ne, jer je ovo baš nekako u duhu Mortal Kombat igara.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top