PC

Džordž RR Martin je imao značajnu ulogu u stvaranju sveta igre Elden Ring

Kada je otkriven Elden Ring, nova igra tvoraca Dark Souls serijala studija FromSoftware, informacija da je to zajednički projekta sa čuvenim piscem Igre Prestola, Džordž RR Martinom, je svakako ostavila dubok utisak.

Jedno od prvih pitannja koje su fanovi postavili jeste kakvu ulogu Martin tu ima, da li je iskorišćen čisto kao “savetnik” da bi mogli da se stavi njegovo ime uz igru, ili je pak zauzeo značajnije mesto u pisanju igre.

Predsednik FromSofware i glavni dizajner studija, Hidetaka Mijazuki, je u nedavnom razgovoru za Xbox portal rekao da je on ogromni fan Martinovog rada, i da posebno voli neka njegova dela koja nisu iz sveta Pesme Leda i Vatre, zato je i poželeo da uradi saradnju sa njim, i kada su ga kontaktirali, mislili su da će odbiti saradnju, no po sreću na njih, njemu se sviđala ideja igre i sveta, pa je pristao da rade zajednički.

Upitaj šta je tačno radio Martin, Mijazuki kaže da je Martin pre svega imo ulogu u građenju sveta igre, u stvaranju legendi, istorije i sveobuhvatne mitologije sveta, odnosno prarktično postavke cele igre na kojoj će se graditi uža priča ispričana u samoj igri. Mijazuki kaže da je bio očaran radom koji je Martin uradio za njih i da je taj materijal snažno inspirisao njega i njegove kolege na pisanju priče, karaktera i kvestova na koje ćemo nailaziti, kao i dizajniranju lokacija.

Za više detalja o novoj igri, ceo razgovor možete pročitati na ovom linku.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top