PC

Majkrosoft izgleda ulazi u partnerstvo sa GOG platformom

Kompanija Majkrosoft u svom proboju na PC tržište video igara koristi dosta drugačiju taktiku od one koje primenjuje Epic Games.

Ta taktika je zasnovana na principu “ako ih ne možeš pobediti pridruži im se”, jer ova kompanija ne pokušava da grabi ekskluzive, već pokušava da svoje igre načini dostupnim na sve većem broju platformi, a ujedno i pristupačnijim.

Tako smo je do sada veliki broj njihovih igara postao dostupan na Steamu(uskoro i čitava Halo franšiza), a kompanija iz Redmonda čak i određene igre sa istoka dovodi ostatku sveta.

U tom nastojanju da Majkrosoft bude dobar sa svima stiže vest da će ova kompanija ući u partnerstvo sa GOG platformom, koja je slavna po očuvanju mnogih klasičnih igara starih i po nekoliko desetina godina.

Prema objavi nemačkog portala Gamestar.de, putem Galaxy 2.0 lansera će biti moguće instalirati, pokretati i brisati igre koje su dostupne putem Game Pass servisa na PC-u. Navedeno je da će postojati i opcija za komunikaciju između igrača na Xbox One konzoli i onih na GOG platformi.

Ovo partnerstvo zvuči sjajno i dovešće dosta pozitivnih opcija igračima, ali svakako čekamo zvaničnu objavu uz koju ćemo dobiti i više detalja.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top