PC

Sve Square Enix igre će biti dostupne u digitalnom obliku

Kompanija Square Enix postoji već decenijama tokom kojih je izdala neverovatan broj igara, oko 200 ako se ne varamo, od kojih se na većinu zaboravilo.

Međutim, ljudi iz kompanije Square Enix ne dopuštaju da one odu u zaborav, već su sada objavili jedan izuzetno ambiciozan plan.

Nedavno je obelodanjeno da će ova kompanija čitavu biblioteku svojih igara koji je gradila tokom godina načiniti dostupnom i digitalnom obliku i samim tim izuzetno pristupačnijom svim igračima.

Cilj im je da ujedno pokrenu i svoj pretplatnički servis, što predstavlja praćenje ostalih kompanija koje su nedavno otkrile svoje verzije, poput Ubisofta.

Predsednik ove kompanije Josuke Matsuda je u nekom od intervjua priznao i nešto zbog čega se svi u kompaniji pomalo stide. Problem u ovoj zamisli je što developeri za veliki broj tih igara ne znaju uopšte gde se nalazi njihov kod.

Matsuda nije govorio koje su igre izgubljene, ali uverava da će dati sve od sebe da ih pronađu, jer otkriva da se dosta puta desi da developeri koji su odavno napustili kompaniju čuvaju igre na kojima su radili.

Dosta ambiciozan cilj, ali se nadamo da će uspeti da ga ostvare i pronađu sve igre.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top