Kolumne

Dnevnici Azerota – Medjeds of Herzegovina

World of Warcraft 9.0 – Medjeds of Herzegovina

Dakle, proteklih par dana je bilo manje-više poluinformativno. Zašto to kažem? Jednostavno. Oko dve teze koje su ovlaš provučene kroz svet u kome provodimo naše vreme, podigla se prilična prašina kao da je u najmanju ruku to nešto što je iza ćoška i već gotova stvar. Prva teza je mogućnost pojavljivanje nove allied rase – Vulpera. Druga teza je čuveni level squish. Ne bih se ovde preterano osvrtao na baš sve teorije i špekulacije,  da ne pominjem sveopšti shit show (mada ne znam zbog čega), izvešću svoju teoriju koja je najtačnija jer smo tako u mogućnosti!

O Vulperama kao  rasi se govorkalo još od početka BfA ekspanzije. Lama kao mount i predivne Vulpera animacije iskopane u back fajlovima dali su za pravo narodu da se nada. Zaista, posle gnomova, Vulpera bi bila most cute kao WoW karakter ikada. Kome bi se carstvu priklonile? Pa Horda izlgeda kao logičan izbor. Sve što ste kao Hordaši radili tokom questinga da pomognete Vulperama, daje vam za pravo da im tražite lojalnost u zamenu za zaštitu. I tu nema zbora. Jasno i logično. Ali, šta ćemo sa Alijansom? Balans nalaže da i Alijanseri dobiju svoje nove saveznike. Mnogo se diskutuje po belosvetskim internet barovima šta bi bila dobra allied rasa za Plavi deo Azerota. Jednog trenutka se kao dobro rešenje nametala Sethrak rasa zmijoliko-gušterolikih zverčica. But, ništa ni blizu ne nagoveštava baš njih kao novi dodatak Alijansi. Sa približavanjem 8.2 zakrpe, možda imamo boljeg kandidata. To su naravno Mecha Gnomes. Ako se to obistini, imaćemo najkul set allied rasa još od trenutka kada su se prvi put pojavile. Ostaje pitanje kada? U sledećoj zakrpi neće sigurno. Gledajući pattern po kome se razvijao Legion, da se očekivati da će allied rase biti dostupne u finalnom patchu ove ekspanzije. S obzirom na to da će na Blizzconu sigurno biti predstavljena nova ekspanzija, za očekivati je da će ova saga da se razreši krajem leta. Do tada čekamo.

Ali mnogo zanimljivija ove nedelje je bila činjenica da je jedna anketa izazvala instant zemljotres u WoW komuni. Pitanje u anketi je bilo jednostavno „da li znate da će se desiti level squish“ u WoW-u. Ostatak je spektakl. „I šta sad? Kako će ovo da se odrazi na nas igrače? Zašto da gubimo naše krvlju stečene levele? Ovo je budalaština!“ I tako dalje…
Prva i osnovna stvar, o ovome ne znamo još uvek ništa. Drugo, znam da je trendy da se na sve nove Blizzard ideje skače na prvu, ali hajde da sačekamo da vidimo na šta će sve ovo izaći.
Ideja o squishu nije nova. Dešavala se i pre u ovom ili onom obliku. Više puta je smanjivana količina XP-a potrebna za sledeći level. Pa imamo spuštanje item levela, pa imamo razdvajanje nivoa profesija.
I dok tako svi tumaraju u mraku, mi imamo rešenje. Sledeća ekspanzija započinje invazijom Međeda iz Hercegovine, Horda i Alijansa sa novim Vulpera i MechaGnome rasama se hrabro suprotstavlja najezdi. U međuvremenu Chromie prčka po time lapsu i ukršta puteve Vanile i nove ekspanzije. Iz celog mashupa izrađa se novi leveling sistem. Dedicated leveling sistem koji funkcioniše slično novom sistemu levelovanja profesija. Od 0 do 60og levela đuskate po starim zonama i to vam je lvl cap. Kada pređete u Outland, otvarate novi XP bar koji seže do 10og Outland nivoa. Ništa od onoga što ste kao ability dobili u prvih 60 nivoa neće vam biti oduzeto. I tako za svaku ekspanziju. Šta ovim dobijamo? Dobijamo činjenicu da nemamo velike brojeve, da se ne barata sa desetinama hiljada poena ovakvih ili onakvih. Šta je još dobra stvar ovog sistema? Pa imajući u vidu da je zone scaling već uveliko utilizovan, možemo da odaberemo da igramo samo poslednju ekspanziju! Kako će se notirati max level onda? U principu ne mora nikako, ili jednostavno max!

Ovo je jedna od teorija. Ostale podrazumevaju jednostavno smanjivanje broja nivoa, pa da se max level zakuca na 60 ili nešto slično. Treba da imate na umu da je svaka ideja moguća jer još ništa nije zvanično objavljeno. Šta će na kraju biti ne znamo. Verovatno će proći još dosta vremena dok konačno ne saznamo pravo stanje stvari. A do tada, spremajte se za Classic i za Rise of Azshara!

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top