PC

Kompleksnost Lumberyard endžina izaziva velike probleme u razvoju Amazonovih igara

Izgleda da se Amazonov odeljak za kreiranje video igara nalazi u znatno većim problemima od navodne reorganizacije zbog koje je veliki broj ljudi ostao bez posla prethodne nedelje.

Izvori bliski Wall Street Jornalu su otkrili da Lumberyard endžin(baziran na CryEngine) izaziva velike probleme u razvoju igara jer ne poseduje funkcije koje trebaju ispuniti zamisao developera.

Tu se pre svega misli na to da Amazon sa ovim endžinom u koji je uložio veliku sumu novca ne može kreirati onakve igre kakve je zamislio, zbog same kompleksnosti i dizajna Lumberyard endžina.

Sve ovo je dovelo do toga da nekoliko projekata već bude otkazano, kao do toga da par igara koje su se pojavile nisu ispunile očekivanja developera.

Igre koje Amazon trenutno ima u razvoju su Crucible i New World, i obe koriste ovaj endžin, ali trenutno je dostupno jako malo detalja o njihovom razvoju i funkcijama koje će one zapravo imati.

Ostaje da se vidi da li će Amazon ostati pri Lumberyard endžinu i nastaviti da ga prilagođava svojoj zamisli, ili će jednostavno dići ruke i preći na nešto što donosi dosta više slobode u razvoju igara. Amazon svakako ima sredstava da finansira i jednu i drugu odluku.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top