Vesti

Riot Games je krio važne podatke tokom istrage povodom žalbi na diskriminaciju unutar kompanije

Kompanija koja se proslavila zahvaljujući igri League of Legends, Riot Games, je prošle i ove godine u velikim problemima zbog negativne klime koje vlada na radnom mestu, kao i zbog nepoštovanja prava radnika.

U te probleme se ubraja i polna diskiminacija u vidu toga da su određene grupe radnika bile plaćene daleko manje od drugih. Ovi navodi su se našli u javnosti, na šta su brojna regulaciona tela reagovala i pokrenula istragu po tom pitanju.

Regulaciono telo države Kalifornija koje se bavi ravnopravnošću kod zapošljavanja je otkilo da je Riot Games skrivao izuzetno važne podatke tokom istrage, zbog kojih nije moguće kompletirati istragu i doneti konačnu presudu.

Riot je prvobitno obećao da će sarađivati u potpunosti i da neće skrivati ništa, ali izgleda da ipak nije tako i da kompanija pokušava da izmeni tok istrage što dovodi do još više problema.

Stvarno je tužno videti takvu vrstu problema u komaniji kao što je Riot, jer je pre svega neverovatno da se tako zaposleni tretiraju. Naravno, da ne spominjemo da sve ovo izuzetno utiče i na samu igru i ostale buduće projekte.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top