PC

Alpha Protocol uklonjen sa Steama, SEGA kaže da je prava vratila Obsidianu

Kao i mnogi RPG naslovi koje nam je doneo Obsidian, tako i Alpha Protocol važi za jedan od onih “malih bisera” koji su mogli da budu sjajni, da ih nije pratila gomila čudnjikavih bagova i sličnih problema.

Bio je to prvi RPG Obsidiana koji je bio njihov originalni svet, a ne rad na već postojećim franšizama. Igra je među fanovima prihvaćena odlično, sa svojom niše “šunjački RPG” mehanikom, ali je prodaja bila veoma loša, i SEGA, koja je publikovala igru, nije bila zadovoljna.

Obsidian je oduvek hteo da uradi nastavak, ali je SEGA držala prava i to nije dozvoljavala. No, izgleda je SEGA sada konačno izgubila prava na publikovanje naslova, pa je zbog toga igra nestala sa svih onlajn prodavnica (Steam, GOG, PS Store, Xbox Marketplace), a kako je pisalo na Steamu, ovo povlačenje se desilo po nalogu Sege, koja više nije izdavač.

Naravno, ukoliko već posedujete igru u vašim bibliotekama, ona je i dalje vaše vlasništvo, samo više nije u prodaji.

Ono što je dobro je to što je SEGA potvrdila da je vratila prava Obsidianu, pa nije nemoguće da Microsoft, koji je sada vlasnik studija, da zeleno svetlo za rad na nastavku.

Obsidian svakako sasvim sigurno već neko vreme radi na nekim igrama za koje ne znamo, jer se rad na The Outer Worlds privodi kraju, a veliki deo studija koji je radio na Pillars of Eternity 2 je takođe verovatno bio zauzet poslednjih godinu dana nekim novim projektom.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top