PC

Otkriven novi gejmplej video za Half-Life: Episode 3, projekat na kojem rade fanovi serijala

Pošto su fanovi videli da Valve nešto nema volje da donese treći deo u kultnom Half-Life serijalu, fanovi su već odavno uzeli stvar u svoje ruke i počeli da rade na igri zvanoj Project Borealis.

Ideja za ovaj projekat se pojavila avgusta 2017. godine, kada je Mark Lajdo, bivši scenarista iz Valvea u javnost izbacio zvaničnu priču za Half-Life 3, čime je obelodanjeno da nikada nećemo videti taj deo u vidu zvanične igre.

Fanovi su tu priču iskoristili kako bi napravili svoju Episode 3 za Half-Life 2, i za sada im odlično ide. Fanovi iz studija koji radi na ovom projektu su nedavno predstavili novi video u kojem možemo videti kako napreduje razvoj same igre, kao i par minuta gejmpleja.

Na osnovu prikazanog, vidimo da se u razvoju dosta odmaklo i da mehanika napucavanja funkcioniše dosta dobro, a i fizika je sasvim na mestu. Nivoi imaju svoj izgled, ali u Project Borealis i dalje nedostaje veliki broj tekstura, što znači da je rad na igri daleko od gotovog.

Developeri planiraju da dodatno unaprede fiziku u igri kroz dodavanje ekstremnih vremenskih uslova i sličnih elemenata, zbog kojih jedva čekamo da zaigramo ovaj naslov.

Kako sve to izgleda i funkcioniše pogledajte u videu ispod.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top