PC

Američka vlada blokirala LoL u Iranu i Siriji

Ukoliko barem malo pratite dešavanja u svetu, verovatno znate da su tenzije između SAD i Irana nikada veće, i da je američka vlast uvela sankcije Iranu.

Ovde se ne bavimo previše politikom, pa nećemo ulaziti u detalje, ali se ovog vikenda desio jedan zanimljivi “udar” na Iran.

Naime, kako su sankcije ka ovoj državi potpune, i video-igre su došle kao tema istih, pa je Riot Games prinuđen da blokira svoje League of Legends servere za sve igrače koji dolaze iz Irana ili Sirije.

Ovo znači da je sada nemoguće igrati LoL ukoliko ste iz ovih zemalja, osim ukoliko naravno ne koristite VPN da lažira vašu onlajn lokaciju.

Ovo je presedan u istoriji i po prvi put da jedna zemlja blokira pristup nekoj video-igri drugoj zemlji, i videćemo da li će ovakve stvari možda ubuduće da budu norma i jedna od vrste pristika u političkim igrarijama? Video igre su danas neverovatno popularne i sasvim sigurno imaju efekat na široke mase, pa svakako i zabrana jedne od najigranijih igara na svetu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top