Filmovi-Serije

Odlični horor Detention dobija filmsku adaptaciju

Pre sada već više od dve godine (kako vreme leti), autor ove vesti je imao priliku da se susretne sa sjajni nezavisnim horor naslovom Detention.

U pitanju je igra prvenac tajvanskog horor studija Red Candle Games, rađena u odličnom vizuelnom stilu i koja kombinuje elemente tradicionalnle dalekoistočne i kineske mitologije, sa političkim hororom “Belog terora”, perioda na Tajvanu kada je vladao vojni zakon i kada su preki sudovi hapsili, zatvarali i “uklanjali” sve za koje se smatralo da rade za kineske komuniste.

Igra je jednostavno fenomenalna, i od nas ima svaku preporuku, a sada nam je drago da najavimo da je igra dobila i filmsku adaptaciju, koja će stići u tajvanske bioskope septembra ove godine. Režiser filma Džon Hsu je rekao da je “kao gejmer, bio šokiran i snažno dirnut igrom”, i da je istoga trenutka znao da želi da uradi filmsku adaptaciju. Kaže da je film ostao u potpunosti veran onome što je predstavljala igra, ali da je istražio neke mogućnosti koje će dodatno da pojačaju viziju i emociju priče.

Nadamo se da ćemo imati prilike da pogledamo ovaj film i ovde kod nas.

Nažalost, drugu igru ovog studija, Devotion, nismo imali prilike da zaigramo, zbog uplitanja politike u kreativnost, ali se još uvek nadamo da će se ovaj problem rešiti i da će se igra ponovo pojaviti na Steamu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top