Nintendo Switch

Sony, Microsoft i Nintendo zajedno protiv Trampovih taksi ka Kini

Kao što verovatno znate, SAD ovih dana na sve strane uvodi razne sankcije, takse i restrikcije, i u svetu tehnologije je trenutno najveća priča to što će Google navodno morati da zabrani da Huawei koristi Android, dok je u gejmingu ljudima i dalje hit to što je vlada SAD blokirala League of Legends u Iranu.

Da takve igrarije sa sankcijama ka velikim ekonomijama nisu naivne, govori i činjenica da su se tri najveća giganta gejming industrije, i “sveto trojstvo” konzola, Microsoft, Nintendo i Sony, udružili kako bi se kolektivno borili protiv taksi koje SAD uvodi prema Kini.

Oni su izdali zajednički javni dokument potpisan od strane svih strana, u kome izražavaju izričito neslaganje i negodovanje povodom mera koje je vlada SAD donela ka NR Kini.

Smatraju da te mere pre svega štete i samim ljudima u SAD, da nanose ogromnu štetu potrošačima u Americi, da štete studijima i razvojnim timovima igara u SAD, baš kao i prodavcima igara/konzola, pa i samim proizvođačima konzola.

Dalje, naglašavaju da ovo može imati ogromne posledice i po brojne porodice u SAD, jer direktno stavlja pod rizik na desetine hiljada radnih mesta u SAD, koja su na ovaj ili onaj način vezane za industriju video igara. I to ne “obične” poslove, već poslove visokog kvaliteta, dobro plaćene i u razvijenoj industriji.

Na kraju, smatraju da ove sankcije štete i celokupnoj industriji i razvoju čovečanstva, jer praktično stavljaju embargo i na svaki oblik saradnje, što dovodi do nazadovanja i stagniranja u istraživanjima i inovacijama koje proizlaze iz te saradnje.

Ukoliko vas zanima da pročitate detaljno ceo dokument, link za preuzimannje možete pronaći OVDE.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top