PC

Svega 15% evropskih gejmera je zainteresovano za Google Stadia i slične striming servise

Ove godine deluje kao da se sve svetske kompanije, koje su na ovaj ili onaj način vezane za gejming, utrkuju oko toga koja će pre da osvoji tržište gejminga u oblaku, odnosno strimovanja igara.

Svakako najveće želje i ciljeve ovde trenutno ima Google, sa svojim Stadia servisom, o kome trenutno i najviše znamo, ali tu je i Microsoft sa xCloud, Sony sa PlayStation Now, itd.

Ipak, da li je neko uopšte pitao gejmere da li oni to žele? Portal GamesIndustry je uradio jedno takvo istraživanje u Evropi, tačnije u zapadnoj Evropi, gde su ispitanike u Britaniji, Nemačkoj, Francuskoj i Španiji pitali da li su zainteresovani za “striming servis igara poput Netflixa”.

Svega 15% ispitanika je reklo da ih interesuje takva forma gejminga (a od toga svega 5% je “veoma zainteresovano”), dok je 75% onih koje to uopšte ne interesuje, a 10% “prati dešavanja”. Treba imati u vidu da je anketa uključila svakog ko na bilo kom uređaju igra video igre, odnosno da nije ispitivana samo “hardkor” publika.

Za detaljnije rezultate pojedničano po zemljama i odgovore na još neka pitanja, posetite portal Games Industry.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top