PC

Kreator serijala Prince of Persia ima ogromnu želju da napravi novu igru

Prince of Persia, jedan od tragično zaboravljenih serijala u modernoj eri video igara sada slavi čitave tri decenije postojanja.

Povodom ove specijalne pogodnosti, javnosti se obratio i sam kreator serijala, Džordan Mekner. On je u obimnoj objavi na Fejsbuku govorio o samom nastanku prve igre, ali i budućnosti, koja nažalost i nije toliko svetla.

Mekner je izjavio kako bi najviše voleo da može da najavi novu Prince of Persia igru povodom 30 godina postojanja, ali to nažalost nije moguće jer se ne pita samo on. Dodao je još kako ima ogromnu želju da napravi novu igru i da ubrza taj proces kreiranja iste ali to nije moguće.

Ovaj kreator će ove jeseni izdati knjigu u kojoj govori o nastanku i istoriji Prince of Persia serijala, a mi se iskreno nadamo da će Ubisoft osetiti njegov entuzijazam i da će početi rad na novom naslovu.

Prince of Persia serijal je imao ogroman uticaj na današnje igre, Tomb Raider je izgrađen po uzoru na njega, a ovaj serijal drži čak 6 rekorda u Ginisovoj knjizi zbog inovacija koje je donela u gejming industiju.

Kroz tri decenije smo viđali dosta igara, kako glavnih, tako i spin-off naslova koji su nam samo budili nadu da nas očekuje nešto veće, 2010. smo dobili i film sa Gilenholom u ulozi princa Dastana.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top