Vesti

Nintendo tužio kompaniju koja organizuje Mario-Kart trke

Mario-Kart igre su dosta popularne kod Nintendo fanova. One su se pojavljivale u raznim izdanjima i o njima gotovo redovno možete videti po neki meme.

Ta popularnost se prenela i na stvarni svet, gde je jedna druga kompanija, Mari Mobility, napravila Mario-Kart trke u kojima se možete oblačiti kao karakteri iz samih igara i trkati se na ulicama Tokija.

Ovo zvuči kao odlična zabava za sve fanove, ali je u očima Nintenda narušavanje autorskih prava, što je dovelo do tužbe.

MariMobility je već ranije tužen od strane Nintenda gde su ih dobili i morali su da plate kreatorima oko 100,000 dolara i da prestanu sa organizovanjem trka tog tipa.

Oni nisu želeli da plate tu sumu sa sumnjom u donetu presudu, što ih je sada stavilo u još goru situaciju. Advokati kompanije Nintendo su ponovo tužili MariMobility Vrhovnom sudu za intelektualnu svojinu gde su ih takođe dobili.

Na ovaj način stranku koja je izgubila očekuje još veća kazna koja tek treba biti ustanovljena.

Ovo je još jedan dokaz da Nintendo nimalo ne popušta kada se kreacije fanova u pitanju, a vidi se i da je više nego voljan da ide na sud.

Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top