PC

Nintendo zabranio Super Mario Battle Royale, ali autor je na to bio spreman

Nije prošlo mnogo vremena nakon što se pojavio Super Mario Bros u Battle Royale stilu, a advokati kompanije Nintendo su već zasukli rukave i poslali su cease and desist zbog povrede autorskih prava.

To je značilo kraj za ovu igru kratkog veka, ali ne baš u potpunosti. Kreator Super Mario Battle Royale je već znao za okrutnost ove japanske kompanije prema sadržaju koji prave fanovi, pa su tako već imali pripremljenu alternativu.

Za svega par sati nakon dobijanja C&D poruke, InfernoPlus(kako se zove kreator igre) je izbacio 2.0 verziju igre sa samom jednom rečju “Fuck” i prevod vam nije potreban.

Uz to je igra gotovo u potpunosti promenjena jer je svaka povezanost sa Super Mariom i njegovim svetom nestala. Igra sada nosi naziv DMCA Royale, što predstavlja direktno podsmevanje praksi ove kompanije.

Karakteri sada nose naziv Infrigio i Copyright Infrigio, a sve izgleda potpuno drugačije samo je igra u srži ostala ista.

Odlična fora od strane krativaca koji stoje iza ove igre, a sada ostaje samo da čekamo reakciju od strane kompanije Nintedno dok igramo DMCA Royale.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top