PC

Developeri igre Mordhau opovrgli izjavu o tome da igra dobija filtere za pol i rasu karaktera

Mordhau je po samom pojavljivanju prikupio dosta pohvala zbog odličnog i zabavnog gejmpleja u kojem može učestvovati veliki broj igrača.

Problem u igri je ubrzo nastao zbog pojavljivanja velikog broja rasističkih ispada, seksizma i raznoraznih uvreda koje su igrači slali drugima. Mali studio koji je kreirao igru ne uspeva da se efikasno izbori sa ovim problemima iako je banovao na stotine igrača koji ne poštuju ostale i implementirao par funkcija kako bi se izbegle uvrede.

Sada je Mordhau na novom udaru kritika, jer su neki od developera u intervjuu za PCGamer izjavili kako planiraju da prošire više opcija za kastomizaciju, zahvaljujuči kojima će igrači moći da menjaju svoj pol i rasu, ali i da će ujedno ubaciti neku vrstu filtera, koji će omogućiti da igraju samo sa određenim polom ili rasom.

Ovo je naravno dosta kontroverzna izjava i dosta štetna po samu igru, ali je na svu sreću razvojni tim reagovao i opovrgao izjavu da će Mordhau dobiti filtere za pol i rasu. U izjavi na zvaničnom sajtu je objašnjemo kako developeri koji su učestvovali u intervjuu nisu znali da se od te opcije odustalo još na samom izlasku igre, baš zato što bi izazvalo skandal.

Oni su u svoju odbranu naveli da su jako mali studio koji se prvi put susreće sa ovolikom bazom igrača i da im je jako teško da sve održe kako treba, pa se zato nadaju da će naići na razumevanje igrača.

Raznovrsnost je svakako dobra stvar, a sada ostaje samo da se vidi da li će ona biti dobro implementirana u Mordhau ili će dovesti do novog talasa kritika i negativnih komentara.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top