PC

Francuzi daju brojne olakšice britanskim developerima, kako bi došli kod njih nakon Bregzita

Ukoliko makar malo pratite svakodnevna politička dešavanja, znate da su u toku teeške faze izlaska Velike Britanije iz Evropske unije, na osnovu referenduma gde su Britanci glasali za ovaj izlazak.

Jedna od najvećih negativnih posledica po Britaniju je to što brojne firme sada više ne vide Ostrvo kao lokaciju za njihovo “evropsko sedište” i već uveliko planiraju i rade na svom preseljenju, pa tako ništa drugačije nije ni sa granom video igara.

Francuska vlada je ovo na vreme osetila i pripremila brojne mere kako bi privukla razvojne timove da svoje poslovanje presele upravo preko Lamanša, odnosno u Francusku.

Kampanja se zove “Join the Game” (Pridruži se igri) i svima koji otvore ili presele biznis razvoja video-igara u Francusku, nudi poreske olakšice od 30% i odnosno do 6 miliona evra godišnje, zatim, nude se i subvencije države za “originalno stvaralaštvo”, “tehnički ambiciozne” projekte i razne događaje, kao što su gejming festivali i esport takmičenja. Pored bespovratnih subvencija, nude se i pozajmice do 2 miliona evra, koje se mogu vraćati po povoljnim uslovima i kada firma stane na noge.

Francuzi znaju snagu i vrednost ove industrije, pa nas zato ni ne čude sve ove mere. U Francuskoj, industrija video-igara vredi skoro 5 milijardi evra, i neki od najvećih izdavača i studija se nalaze upravo u Francuskoj, kao što su UbiSoft, Focus Home Interactive, Arkane, Dontnod i Cyanide.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top