Vesti

Za DDoS napade na PSN i LoL dobio 2 godine zatvora i novčanu kaznu

Pre oko 6 godina je organizovana grupa DDoS napada na servere Blizzardovih igara, League of Legends, Dota 2 i PSN servere.

Napadi su bili izuzetno teški i naneli su veliku štetu pogođenim kompanijama, kojima je bilo potrebno više od jednog dana da svoje servere vrate u normalno stanje.

Potraga za krivcima za ovaj DDoS napad je bila ubrzo pokrenuta i jedan od počinilaca je bio uhvaćen, a tek sada mu je izrečena zatvorska i novčana kazna.

Američki sud u Kaliforniji je za ovaj zločin i štetu nanetu kompanijama odredio zatvorsku kaznu od 27 meseci i mora da plati čak 95,000 dolara odštete.

Ovo je svakako podsetnik da se ne treba igrati sa velikim kompanijama, jer ovo nije prvi put da je neko završio iza rešetaka zbog DDoS napada. Podsetimo se rumunskog hakera kojeg je FBI uhvatio, a sud mu odredio godinu dana zatvora zbog obaranja servera u World of Warcraft.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top