Mobile

Sat igranja Dr. Mario World bez prekida će vas koštati 5 dolara

Mobilni uređaji su odnedavno postali bogatiji za još jednu igru iz Nintendo kuhinje – Dr. Mario World – koja donosi zanimljive zagonetke sa prepoznatljivim likovima.

Međutim, sve to ostaje u senci predatorskih  mikrotransakcija, koje su sada već prateći deo svake mobilne igre.

Naime, za igranje jednog nivoa u Dr. Mario World vam je potrebno jedno srce, a broj ove valute je naravno ograničen. Kada potrošite sva srca igranjem ostaju vam dve opcije, da čekate da prođe određeno vreme da se ona dopune ili da kupite dijamante i njima dodatna srca.

To je već poznata mehanika u mnogim igrama, ali ovde je baš rešeno da se igračima istera novac iz džepa. Razlog za to leži što vam je za kupovinu dijamanata sa kojim biste si obezbedili sat vremena nesmetanog igranja i bez prestanka potrebno čak 5 dolara.

Jedan od razočaranih fanova je matematiku iza mikrotransakcija u igri stavio na Reddit i došao je do te sume koja nije nimalo mala za svega sat igranja.

Nintendo to ni ne krije, već u samoj igri lepo piše da je za sat vremena igranja sa neograničenim srcima(bez prekida) potrebno 30 dijamanata. Tu broju ne možete direktno kupiti, već samo više od nje, odnosno 50 dijamanata ili 2 puta po 20, što dovodi do brojke od minimum 5 dolara.

Stvarno je razočaravajuće videti da se mnoge omiljene franšize pretvaraju igre koje kao jedini cilj imaju uzimanje što više novca od igrača, a ne čistu zabavu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top