Vesti

PUBG zabranjen u Jordanu, Fortnite sledeći na spisku

U poslednje vreme sve češće čujemo vesti sa istoka kako su pojedine igre zabranjene iz ovih ili onih razloga.

I to ne samo u islamskim državama, kako biste možda očekivali, jer je recimo Nepal nedavno banovao PUBG.

Listi zemalja koje su banovale PUBG se sada pridružuje i Kraljevina Jordan, čije je telekomunikaciono regularno telo nedavno uvelo ovu zabranu. Direktor ovog tela, Muhamed Šakrah, je rekao da pored PUBG, za zabranu se razmatraju još šest naslova, te da je Fortnite verovatno sledeći.

Kako je objasnio, komisija je u saradnji sa drugim vladinim telima sprovela opsežno istraživanje čiji su rezultati pokazali da igra ima izuzetno negativ uticaj na igrače “svih generacija”, ali nije dublje ulazio u detalje oko toga šta su tačno ti negativni uticaji.

Na kraju, dodao je da je komisija započela ove procese nakon brojnih žalbi građana na negativan uticaj kojie ove igre imaju po stanovništvo. U njegovoj izjavi se ne pominju verski razlozi, ali sigurni smo da ima i toga.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top