PC

Predstavljen Steam Labs

Da li vam se nekada čini kao da Valve po pitanju Steama radi stvari veoma sporo i ne toliko aktivno?

To je zato što, kao i mnoge druge velike kompanije u svetu video igara, tako i Valve ovome pristupa pažljivo i sa stavom “nije gotovo dok je gotovo”.

Međutim, izgleda da su sada rešili da malo olabave po tom pitanju i da sa korisnicima otvorenije govore o tome na čemu trenutno rade i da to isto podele sa nama da testiramo i vidimo da li vredi.

Ovo su nazvali Steam Labs, gde sa nama dele “eksperimente” i trenutno su dostupna tri takva noviteta da ih testiramo i pošaljemo povratne informacije i utiske.

To su Micro Trailers, odnosno trejleri u trajanju od šest sekundi za svaku igru na Steamu, čija bi svrha trebalo da bude da brzo upoznaju korisnika sa time o čemu se tu zapravo radi.

Zatim Automatic Show, koji bi trebalo da bude dnevna emisija od pola sata o Steam igrama, koja se automatski generiše (iskreno, ovo nam je najmanje jasno koja mu je svrha).

I na kraju, možda i najbolja stvar, Interactive Recommender. Interaktivne preporuke rade po principu “učenja mašine”, koja prati naš obrazac ponašanja, kupovine i igranja, i na osnovu toga nam preporučuje naslove koji bi nam se potencijalno dopali. Na sve to sada se dodaje i interaktivni deo, u vidu dva slajdera, koji nam omogućavaju da tražimo stare ili nove igre, ili pak “popularne” ili “niša” naslove.

Ova opcija deluje veoma interesantno, i mislimo da će pomoći i igračima da brže dođu do igara koje žele, ali i developerima da svoje igre na kojima su mukotrpno radili lakše i brže plasiraju do publike.

Obavezno bacite pogled na sve nove nove opcije u Steam Labs, prateći ovaj link.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top