PC

Ubisoft ukida mogućnost farmovanja XP-a u AC: Odyssey

Kroz proces održavanja igara i nakon izlaska, kompanija Ubisoft je Assassin’s Creed: Odyssey pre nekoliko meseci obogatila izuzetno zanimljivim Story Creator modom.

Ovaj mod je omogućavao igračima da sami dizajniraju misije koje bi kompletirali i delili sa ostalim igračima. Kreator misija je tako napravljen da funkcioniše kao i one misije koje je Ubi sam skovao, pa su igrači u njima bili nagrađivani XP-om i novcem.

Igračima nije trebalo dosta vremena da shvate da kroz veoma malo truda farmuju XP u misijama koje su pravljenje isključivo sa tim ciljem, i tako zaradili dobre predmete.

Ubisoft je konačno rešio da stane na put farmovanju XP-a kroz proste kvestove, i svako ko bude nastavio sa praksom pravljenja ovakvih mapa dobija ban, baš kao i kampanje koje su rađene samo zarad tih razloga.

U objavi o ukidanju farmovanja, kompanija je navela da ta praksa narušava kvalitet i svrhu Story Creator moda igranja jer u vrh izbijaju one priče koje se najlaške farmaju, a ne one koje su zaista urađene na kvalitetan način.

Bitno je napomenuti i da AC: Odyssey ima mikrotransakcije kroz koje se kupuju XP busteri, što znači da je farmovanje direktno išlo i na štetu samom Ubisoftu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top