PC

Suosnivač Blizzarda odlazi iz kompanije nakon 3 decenije rada

Pre 28 godina, Frenk Pirs, Alen Adham i Majk Morhajm su isnovali Blizzard Entertainment sa ciljem da ujedine svoju strast prema video igrama.

Sa godinama ova kompanija je rasla i projekti koji su dolazili iz nje su privlačili sve više i više pažnje. Zahvaljujući World of Warcraft univerzumu i mnogim drugim igrama, kompanija Blizzard je poznata i cenjena širom sveta.

Nažalost, sav taj uspeh ostaje u senci, pošto Frenk Pirs napušta Blizzard, a podsećamo vas da je Morhajm ovu kompaniju napustio pre nepunih godinu dana. Pirs se u zvaničnoj objavi osvrnuo na istoriju kompanije i strast koja ih je vodila kroz godine, ali otkrio je kako je vreme da se oproba u nečem novom i kako bi voleo da više vremena provodi u prirodi i aktivnostima koje nemaju veze sa poslom.

Ovo je još jedan težak udarac u nizu za Blizzard, i nekako u ovoj godini imamo više negativnih nego pozitivnih vesti za ovu kompaniju. Sam početak godine obeležila su masovna otpuštanja kompanije Activision koja su zadesila i radnike u Blizzardu.

Takođe, dosta projekata je otkazano u prethodnim mesecima, a Blizzard nekako ne uspeva da donese fanovima ono što žele, već aktivno radi na igrama za mobilno tržište.

Videćemo kako će kompanija nastaviti da posluje sa odlaskom suosnivača i jednim od ključnih ljudi. Nadamo se da će Blizzard ići u pravom smeru.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top