Nintendo Switch

Nintendo konačno odgovorio na žalbe zbog problema sa Joy-Con kontrolerima

Nintendo Switch je od svog pojavljivanja 2017. godine postajao sve bogatiji po pitanju video igara, ali je sa vremenom rastao i jedan problem.

Naime, još na samom početku je mali broj igrača primetio problem sa Joy-Con kontrolerima, koji je nazvan drifting, jer dolazi detekcije pokreta i bez fizičkog kontakta igrača sa kontrolerom.

Tom problemu se nije pridavalo mnogo značaja jer je bio dosta redak, ali je u poslednje vreme sve više i više ovakvih slučajeva i žalbi igrača.

Drifting problem sa Joy-Con kontrolerima je postao toliko čest da je i Nintendo morao da reaguje i preduzme određene mere kako bi greška bila ispravljena. Japanska kompanija je na svom sajtu za tehničku podršku objavila poseban odeljak u kojem igrači podnose zahtev za zamenu kontrolera.

Iz ovoga se može zaključiti da je u pitanju greška koja postoji u samom kontroleru, odnosno hardverske je prirode i nema velike veze sa softverom, što može značiti još više problema za igrače i Nintendo ako sve veći broj kontrolera bude zahvaćen driftovanjem.

Neizvesno je kako će zamena kontrolera pogođenih driftingom teći kod nas, ali se nadamo da će domaći dobavljači uspeti da nađu zadovoljavajuće  rešenje.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top