PC

Soni je prišao Majkrosoftu sa ponudom o partnerstvu za razvoj cloud gejminga

U maju ove godine je mnoge iznenadila vest da će po prvi put u istoriji dva ljuta rivala, Soni i Majkrosoft, stupiti u blisko partnerstvo radi razvoja što bolje usluge cloud gejminga.

U objavi o saradnji se govori o tome da će Majkrosoft ustupiti svoju Azure tehnologiju kako bi Soni poboljšao svoj onlaj servise, a hardver japanske kompanije će omogućiti razvoj napredne i inovativne AI platforme.

Mnogi misle da je za ovo partnerstvo zaslužan Google sa najavom Stadia striming servisa, ali se pre svega postavilo pitanje – ko je prvi prišao sa ponudom?

Odgovor na pitanje smo dobili direktno od direktora Majkrosofta, Satja Nadele. On je u jednom intervjuu za portal Fortune govorio o nastanku čuvenog partnerstva i o tome kako je Soni prvo prišao u potrazi za jakim partnerom u kojem su mogli da imaju poverenja.

Majkrosoft je naravno prihvatio ponudu i sada je otkriveno kako to nema uticaja na postojeće rivalstvo između konzola, jer je cloud tehnologija potpuno odvojen i nezavisan segment.

Iako i dalje zvuči iznenađujuće, mi jedva čekamo da vidimo finalni produkt ovog partnerstva.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top