Vesti

Oculus Quest se prodaje odlično, VR popularnost raste

Kada se govori o VR uređajima, Oculus stvakako predstavlja jednog od pionira modernih trendova, uređaj koji je popularizovao upotrebu VR-a u modernom gejming poslednjih godina.

Ipak, nekako se čini da je ove godine galama uglavnom bila oko toga šta će doneti HTC i oko novog samostalnog Valve VR uređaja, te igara koje stižu na PlayStation VR.

No, nedavno je lansiran i Oculus Quest, novi VR uređaj iz Oculusa, i ono što je bilo primetno među onima koji prate tržište je da je malo, malo, pa dolazilo do nestašica i nije bilo jasno o čemu se radi.

U razgovoru sa investitorima Fejsbuka (koji je vlasnik Oculuca) Mark Zakerberg je rekao da prodaja Questa ide neverovatno dobro, i da je zapravo razlog nestašice to što proizvodnja trenutno ne može da prati potrebe tržišta, odnosno da se uređaj brže prodaje nego što se proizvodi, i da je potrebno povećati kapacitete proizvodnje.

On je izrazio zadovoljstvo napretkom i novitetima koji su postignuti u VR/AR oblasti i naglasio da će Fejsbuk nastaviti da podržava i dalje razvija ovu oblast, te da i dalje snažno veruje da je VR budućnost.

Više detalja oko Oculusa iz ovog poziva možete pročitati na ovom linku.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top