Gadgets

Određeni Logitech bežični uređaji su ranjivi na sajbernapade

Marcus Mengs, izvesni stručnjak za digitalnu sigurnost, otkrio je nedavno da jedan broj Logitech bežičnih slušalica, tastatura i laserski prezentara im u sebi rupe i ranjivosti koje mogu da ugroze sigurnost vaših informacija.

Naime, on je otkrio da recimo na nekim tastaturama se može, ukoliko se napadač nalazi u domenu njenog domenta, da se instalira čitač inputa tastera, koji zatim prenosi i beleži ono što vi kucate na toj tastaturi. Slična se stvar može instalirati u vaše slušalice i da praktični prisluškuje sve što preko njih čujete. Preko tastature se čak mogu poslati i komande u obrnutom pravcu i tako čak i preuzeti kontrola nad sistemom.

U suštini, svi uređaji koji koriste Unifying radio tehnologiju su ranjivi na ove napade, a među njima su i Logitech MX Master 2S, Logitech K750, Logitech MK540 Advanced, Logitech MX900, Logitech Craft, Logitech K400 Plus i drugi.

I sam Logitech je “priznao” da postoji problem i trenutno je u planu nova firmware verzija koja bi trebalo da zakrpi ove rupe.

Iako je malo verovatno da ćete baš vi bizi žrtva nekog napada, ipak ukoliko imate nekih od ovih modela, na recimo radnom mestu, znajte da postoji mogućnost da ih neko zloupotrebni, tako da obratite pažnju na ove apdejte koje će Logitech izbaciti u avgustu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top