Gadgets

HARDWARE: PDP Wired Controller – Black Camo

Dolazimo do kraja životnog ciklusa jedne generacije konzola i samim tim su Microsoft i Sony sve više voljni da daju licence proizvođačima periferija koji mogu ponuditi nešto drugačije u odnosu na standardne kontrolere, slušalice, punjače i slično. Jedna od tih firmi je i Performance Desing Products, ili skraćeno PDP, koji u ponudi imaju veliki broj periferija za XBOX One i PlayStation 4, a od skora i za Nintendo Switch. Dobili smo da probamo kontroler za XBOX One koji je gotovo identičan sa originalnim koji stiže uz konzolu, osim povezivanja.

PDP Wired Controller

Performance Designed Products je sebi postavio jednostavan cilj – napraviti pristupačan XBOX One kontroler i u tome nisu preterano filozofirali. Ako sam kontroler krenemo da ispitujemo, bez kabla koji je neophodan za povezivanje, apsolutno možemo pomisliti da se radi o originalnom Microsoft modelu. Okej, ima tu poneka sitnica koja se razlikuje, ali ništa što biste primetili na prvi pogled. Tu su sve funkcionalnosti, oblik je potpuno identičan, raspored takođe, čak je i konektor za slušalice na istom mestu. Materijali od kojih je kontroler izrađen su takođe ili identični ili vrlo približni onome što dolazi direktno od Microsofta. Čak i kada se pogleda pakovanje sa velikom XBOX šlajfnom na gornjem delu, vrlo je teško da bi prosečan potrošač u radnji uopšte i pomislio da se ne radi o proizvodu koji dolazi od samog Microsofta.

Suštinska razlika je jedino u kablu – dok se kod standardnog XBOX kontrolera on koristi za punjenje, ovde je isti neophodan da bi uređaj uopšte radio. U paketu se dobija kabl dužine 3 metra, što je i više nego dovoljno da se adekvatno upravlja konzolom u dnevnoj sobi, a sam kabl je dosta fleksibilan, tako da je korišćenje ovog gejmpeda i više nego jednostavno. Konačno, činjenica da se kabl povezujem preko standardnog USB porta sa jedne, i micro USB porta sa strane kontrolera, znači da isti možete zameniti bilo kojim drugim kablom koji vam se sigurno mota negde po kući ili u krajnjoj liniji lako kupiti drugi ako se ovaj ošteti.

Nedostatak baterije unutar kontrolera ga čini nešto lakšim u odnosu na original, ali to prosto nije toliko primetno da bi značajno uticalo na užitak u igri, bilo u pozitivnom bilo u negativnom smislu. Kontroler je kompatibilan sa PC računarom i normalno ga prepoznaju i Steam i sve druge aplikacije, a postoji i softver u kome možete definisati dodatne parametre, ili redefinisati šta koje dugme radi ako želite.

Utisak u radu je vrlo teško opisati – jednostavno je isti kao i XBOX kontroler, tako da ako vam se sviđa onaj koji ste dobili uz konzolu, a ne smeta vam kabl, ovo je idealno rešenje za vas. Ono što jesam primetio posle nešto dužeg korišćenja, jeste da su mi Right i Left Bumper dugmići delovali za nijansu „klimavije“ nego što bih voleo, ali je to više zapažanje a manje neki konkretan problem.

Raznovrsnost izbora

Mi smo kontroler dobili u takozvanoj Black Cammo varijanti crne sa kamuflažnom šemom, koja je izrađena dosta specifično, jer se jedna od boja presijava na čudan način, što daje vrlo lep efekat. Pretpostavljam da je slična situacija i sa belom i plavom kamuflažom, a tu je i mogućnost izbora od jedno 5-6 različitih boja. Još jedna interesantna opcija je takozvani Afterglow kontroler, koji je potpuno providan, ali ima LED osvetljenje kome možete menjati boju shodno vašoj želji.

Konačan zaključak za PDP Wired controller je vrlo pozitivan i vrlo je jasno gde je ovaj proizvod pozicioniran – ukoliko vam treba bežični kontroler sigurno ćete uzeti Microsoft, jer je on jedan od najboljih gejmpedova na tržištu, ali ako želite da uštedite nešto novca, u nekim slučajevima skoro i duplo, i nije vam bitno da je kontroler bežične prirode, ovaj model ima mnogo više smisla. A pogotovu ako imate nekog drugara ili mlađe rođake koji dolaze da se igraju kod vas na XBOX konzoli, a pritom nisu preterano nežni prema kontroleru kada gube (u fudbalu, na primer) ovo može biti zaista isplativa opcija.

Karakteristike:

Model PDP Wired Controller – Black Camo
Tip Gamepad
Platforma XBOX One/PC
Način povezivanja USB kabl
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top