PC

Niche – igra o genima besplatna za decu u školama

Kako nam se septembar bliži, tako se i raspust približava završetku, te je vreme da se sakuplja školska oprema.

Tu su knjige, pribor, sveske i sve ostale đakonije, a studio Stray Fawn je rešio da na tom polju pomogne sa besplatnom igrom.

Ovaj studio je u prethodnim godinama radio na zanimljivoj video igri koja govori o genima i njihovom očuvanju i evoluciji kroz prošlost. Igra nosi naziv Niche i imala je dobar uspeh na Kickstarteru, ali to nije cilj developera.

Njihova misija je da na što prostiji i simpatičniji način mladima približe priču o genetici i očuvanju gena, pa su zato odlučili da Niche pruže potpuno besplatno svim školama kako bi olakšali učenje.

Ova igra je mešavina strategije i survival igre gde možete kreirati stvorenja, kastomizovati ih, i najbitnije od svega, primeniti karakteristike od kojih zavisi njihov opstanak u surovom okruženju i preživljavanje susreta sa predatorima. Igra je izgrađena na čistoj nauci i sve što u njoj postoji je tačno i funkcioniše po principima iz stvarnog sveta.

Stvarno bi bilo lepo kada bi se ova igra našla i u našim školama, jer bi definitivno dosta pomogla učenicima da shvate biologiju.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top