Nintendo Switch

Nintendo, Sony, Microsoft će tražiti da se jasno naznače šanse iza Loot kutija

Loot kutije su poslednje tri godine jedan od gorućih problema i kontroverzi u video igrama, posebno od čuvenog debakla oko Battlefront 2, kada su i dospele u žižu šire javnosti.

Stvari polako, ali sigurno, idu ka boljem, mnoge države su krenule da se bave ovim pitanjem i pokušaju da ga regulišu, a i sami razvojni timovi i distributeri su vremenom počeli da koriste nepostojanje Loot kutija u igrama kao zapravo marketing momenat kojim se hvale.

Čine se da ovih dana stvari nastavljaju da idu u dobrom pravcu, i nedavno je najavljeno da će Rocket League izbaciti Loot kutije, a sada idu i još bolje vesti, tri glavne konzole će početi da traže da se šanse u Loot kutijama jasno i vidljivo naznače kod igara koje ih imaju, unutar samih igara.

Ovo je javila američka Entertainment Software Association(ESA), koja kaže da tri giganta industrije rade na zajedničkoj platformi i sistemu koji će ovo zahtevati i plan je da se sve to implementira negde tokom naredne godine.

Ovo će se odnositi kako na nove, tako i na već postojeće igre, kao i one koje naknadno dodaju Loot kutije. Nadamo se da će ovo dovesti do toga da i druge igre krenu da odbacuju ovaj sistem, a da ga nove ne ubacuju, jer svakako predstavlja jednu od mračnijih strana u istoriji video igara.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top