PC

Valve staje na put zloupotrebi “nadolazeće igre” sekcije

Marta ove godine smo pisalo jednom (od mnogih) problema koje Steam ima, a koji otežavaju malim igrama da se probiju do publike.

U pitanju je zloupotreba sekcije “Upcoming Releases”, gde su developeri otkrili da ukoliko u pozadinskim podešavanjima stave da njihova igra izlazi skoro, onda će se tu pojavljivati i reklamirati čak iako u realnosti stiže tek za nekoliko meseci, ili više.

Ovo je u osnovi problem i za korisnike, koji ne mogu adekvatno da se informišu o igrama koje će se uskoro pojaviti, i za developere koji “pošteno” igraju, jer njihove igre padaju na listi igara koje će uskoro izaći zbog nekih koje čak možda još nemaju ni datum izlaska.

Valve kaže da je nedavno stigao apdejt za ovo koji sada traži od developera da prvo kontaktiraju Steam pre nego što promene datum izlaska svoje igre, što znači da neće moći to da rade ručno, već mora da bude odobreno i na taj način se sprečava zloupotreba.

Takođe, dve nedelje pred izlazak neke igre, biće slato automatski pismo developerima da bi se proverilo da li njihova igra zaista stiže tog datuma ili je odložena, što će takođe pomoći da se igre koje ne izlaze još uvek uklone sa “Coming Soon” sekcije.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top